×

Focus op kleur • Neutrale kleuren

Masureel / Nieuws

05/07/2022

Zwart, wit en beige

Het leven zit vol kleur, maar in het interieurontwerp wil je ook altijd wat neutrale kleuren. Zwart, wit en beige zijn geweldig om te combineren met meer opvallende kleuren, of ze kunnen op zichzelf worden gebruikt. Hier vind je een aantal tips en tricks om deze kleuren in je interieur te gebruiken. En natuurlijk: enkele voorbeelden met ons behang.

ZWART

Een zwarte muur maakt altijd een statement, het is gewaagd en dramatisch, maar tegelijkertijd is zwart een klassieke en neutrale tint die zeer veelzijdig is. Gebruikt in een minimalistische, geraffineerde of onconventionele omgeving, zwart werkt gewoon. Het is een pretentieloze kleur die overal bij past, chique en dramatisch is in elke ruimte en meubels en accenten laat opvallen. 

Als je voor een zwart interieur gaat, zorg er dan voor dat het grootste deel van de kamer zwart is. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar als je een statement wilt maken en een esthetisch zwart interieur wilt creëren, zal het niet werken met alleen een zwarte bank en wat zwarte accenten. De meest belangrijke focuspunten moeten zwart zijn, zoals de muren, de grote meubelstukken en de deuren. Als u wat kleur wilt toevoegen, gebruik dan witte accenten of houten meubels die mooi contrasteren met het zwart. Een groene plant zorgt voor de finishing touch. En voor wie graag een luxueus interieur creëert, is de toevoeging van details in goud of messing een echte aanrader. Zwart kan een kamer erg klein doen lijken, dus is het belangrijk om veel natuurlijk licht binnen te laten om dit te compenseren.

Meer inspiratie voor zwart behang? Klik hier!

WIT

Zuiver witte muren: het is een populaire keuze, maar om eerlijk te zijn: wij vinden dit nogal saai...
Als u uw muren liever wit ziet, zijn er zoveel mogelijkheden! Je hoeft het niet bij een saaie en effen wit geschilderde muur te houden. Voeg wat structuur en persoonlijkheid toe met een witte wandbekleding met structuur. Dankzij slim gebruik van verschillende inkten en drukmethodes, toont ons wit behang karakter. Een subtiel effect, een hint van een ontwerp, een zachte toets, je blijft ontdekken met witte muren zoals deze...

En de meest neutrale tint die wit is: het past bij elke andere kleur! 

Meer inspiratie voor wit behang? Klik hier!

BEIGE

Terwijl grijs de afgelopen tien jaar een populaire trendkleur was, is beige bezig aan een comeback. Beige staat voor aardse elementen, zoals zand, rotsen en hout. Aardse en warme tinten zoals crème, kaki, bruin en zand geven een organisch gevoel: perfect voor mensen die hun toevlucht zoeken tot de overdreven digitale, aandachttrekkende wereld waarin we leven.

Het is een perfecte neutrale kleur om andere kleuren in je interieur mee in evenwicht te brengen. Combineer met zwart en wit om minimalistisch te blijven, of ga voor een meer boho boho desert interieur met kleuren als terracotta en mid-century blauw. Beige werkt ook goed met grijs, omdat het een perfect contrast is van warme en koude tinten.
De kleur gaat goed samen met natuurlijke materialen zoals steen, hout en stof. 

Meer inspiratie voor beige behang? Klik hier!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×