×

Only passion can help to go higher.

Guy Verstraete - CEO Masureel

Van concept tot creatie

Elke collectie wordt van prille ontwerp tot afgewerkte productie, volledig in-huis gemaakt. Creatie bij Masureel kunnen we in drie woorden vatten:

Kleur – Vanuit ons binnenste bestaat er een onbewuste neiging om telkens op zoek te gaan naar een evenwicht tussen de drie primaire kleuren: rood, blauw en geel.

Textuur – een door technologie gecreëerde samensmelting, van productie-technieken met zeefdruk en weven.

Ontwerp – een handgemaakte creatie van wat onze ziel wil uitdrukken.

Ons ontwerpteam is een mix van ervaring en gedrevenheid, techniek en kunst. Dit jonge, getalenteerde team verjongt ons product elk jaar. Ze nemen nooit genoegen met minder dan unieke collecties van de hoogste kwaliteit.

In ons eigen laboratorium, wordt het digitale beeld dat tijdens het creatieproces tot leven komt, omgezet in een maakbaar item. Elke kleurschakering binnen een tekening wordt ontwikkeld door onze coloristen. De kleuren worden op laboschaal uitgewerkt binnen het juiste ontwerp en met de gekozen technieken. Uit de gemaakte stalen worden de ontwerpen voor een nieuwe collectie geselecteerd.  
 

Masureels kunstcollectie

De kunstcollectie van Masureel omvat werken uit het begin van de twintigste eeuw, lyrische abstractie, minimalisme en conceptuele kunst, tot aan de meest recente werken van hedendaagse kunstenaars. De kern wordt gevormd door de Belgische constructivisten (o.a. Jozef Peeters, Marthe Donas, Prosper De Troyer, Victor Servranckx) uit de jaren 1920, die breken met eerdere conventies en een nieuwe beeldtaal ontwikkelen die stevig gebaseerd is op lijn, vorm en kleur. Deze artistieke beweging loopt parallel met de opkomst van de moderne industrie en haar drang tot innovatie. In deze tijd hebben veel kunstenaars zich toegelegd op industriële processen, om zo letterlijk vorm te geven aan een nieuwe maatschappij.

Berthe Dubail, Untitled, 1962

Jozef Peeters, Ballerina, 1920

Louise Bourgeois, The Feeding, 2007

Roots

Al sinds de 19de eeuw is de familie Masureel actief in de vlasindustrie. De West-Vlaamse roots gaat zelfs terug tot in de 16de eeuw. Kom te weten hoe Masureel doorheen de jaren uitgroeide tot het toonaangevend bedrijf van vandaag!

Nature

Lees meer over onze toewijding aan de natuur en onze planeet: ontdek hoe Masureel haar producten dagelijks groener probeert te maken!

Masureel Art Factory

Onder de naam MAF werkt Masureel samen met kunstenaars en musea om unieke wandbekledingsedities te produceren. Wij geloven sterk dat artistiek onderzoek ons concept van wandbekleding kan uitdagen en verrijken. Onze eigen technologie en expertise op het gebied van drukwerk (traditioneel en digitaal) helpt ons om de visie van de kunstenaar om te zetten in realiteit.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×