×

Instructies

Masureel / Contract

Voorbereiding

De muren moeten droog, glad, goed, stofvrij, olievrij en in een neutrale witte kleur zijn. Gaten en/of scheuren in de muur met een vulmiddel dichten en glad schuren. Behandel sterk absorberende wanden eerst met een primer. Een primer, fixatie of een laagje grondverf wordt aanbevolen. Dit zal mogelijke kleurverschillen of vlekken verminderen. Het voorkomt ook het risico dat de wandbekleding loskomt als er nieuw pleisterwerk wordt aangebracht. Een grondige voorbereiding van de ondergrond is zeer belangrijk voor dunne of lichtgekleurde wandbekledingen, omdat deze gevoeliger zijn voor mogelijke transparantie. Het plaatsen van een effen gecoate wandbekleding als fundering (bijv. Topwall Prolin) of het wit schilderen is aan te bevelen.

Let bij de aanschaf van de verschillende rollen wandbekleding ook op de fabricagepartij, die voor elke rol gelijk moet zijn om mogelijke kleurverschillen te voorkomen.

Installatie non-woven wandbekleding

Volg deze volgende stappen zorgvuldig:

Knip de stroken op de gewenste lengte. Houd rekening met de hoogte en of er wel of niet gestort moet worden (instructies staan op de voorkant van het etiket). Rol de tekening naar binnen.

 

1 - Breng op de wanden een universele kant-en-klare wandbekledingslijm aan met een acrylaatbasis, geschikt voor non-woven wandbekleding (bijv. Topwall Prokoll). Volg de instructies van de lijmfabrikant.

2 - Plak de stroken naast elkaar (zonder overlapping!) en druk ze aan met een borstel.

3 - Start vanuit het midden en borstel naar de zijkanten zodat alle luchtbellen verdwijnen. Zorg ervoor dat er geen lijmresten op de wandbekleding terechtkomen. Als dit toch gebeurt, verwijder het dan voorzichtig door met een vochtige doek te deppen. NIET SCHROBBEN. Snijd de overtollige wandbekleding aan het plafond en de plinten af met een scherp mes.

4 - Laat drogen, vermijd een snelle en overmatige opwarming of tocht tijdens het drogen en de installatie zelf.

Eenvoudig te verwijderen

Kwalitatieve non-woven wandbekleding die op de bovenstaande manier is aangebracht, kan gemakkelijk worden verwijderd wanneer deze droog is.

Aansprakelijkheid

Controleer het resultaat na het aanbrengen van drie stroken. Klachten over meer dan drie stroken worden niet geaccepteerd. Verdere afwerking is uw eigen verantwoordelijkheid. Klachten moeten onmiddellijk en rechtstreeks aan uw distributeur worden gemeld.

Topwall

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×