×

Roots

Masureel / Over ons

Het verhaal van Masureel

Sinds de 16de eeuw maakt de familie Masureel deel uit van het prachtige West-Vlaamse dorp Hulste. Pas in de 19de eeuw was de familie actief in de vlasindustrie voor de productie van linnen. In het begin van de 20ste eeuw werd de textielweverij opgericht, die Masureel ertoe aanzette om vanaf 1937 actief te worden in de textielafwerking, het verven van tapijten en interieurstoffen.

Vijftig jaar later, in de jaren tachtig, werd Masureel International opgericht door Guy Verstraete. Het bedrijf richtte zijn aandacht op het bedrukken van stoffen en hoogwaardige wandbekleding, met de nadruk op groothandel. Het bedrijf vond al snel dat dit niet de enige afzetmarkt voor zijn creativiteit kon zijn. Daarom werd in 2004 besloten om een creatieve afdeling op te richten, met ons eigen wandbekledingsmerk Khrôma. In 2009 werd het merk Guy Masureel opgericht, gevolgd door het merk Zoom in 2015.

De filosofie van Masureel

Geworteld in het hart van West-Vlaanderen

De oude fabrieksgebouwen, de familievilla die nu wordt gerenoveerd, de tuinen… de volledige Masureel-site weerspiegelt de ambitie om onze geschiedenis en het karakteristieke landschap van Hulste te respecteren.

Renovatie van de oude fabriek – ruimte voor kunst

De oude hoeve “Goed te Vrijleghem”

SEO

Het hekken gevuld, het vlas klaar om in het water gelaten te worden.

Door een duidelijke visie en filosofie ontwikkelde Masureel een imago en evolueerde tot het toonaangevende, inspirerende bedrijf dat het vandaag de dag is. Met grote trots draagt Masureel de naam van een 100% Belgisch bedrijf, waar innovatie, kwaliteit en creativiteit centraal staan.

SEO

Stamboom van de familie Masureel

Art

Creatie bij Masureel kunnen we vatten in drie woorden: kleur, textuur en ontwerp. Kom te weten hoe elk Masureel-product ontstaat!

Nature

Lees meer over onze toewijding aan de natuur en onze planeet: ontdek hoe Masureel haar producten dagelijks groener probeert te maken!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×