×

Nature

Masureel / Over ons

Milieu & Ecologie

Toegewijd zijn aan het milieu is voor Masureel meer dan enkel een statement. We streven ernaar een minimale impact te genereren in zowel onze productiefaciliteiten als de materialen die we produceren.

Een volledig afbreekbaar wandbekleding is vandaag nog niet mogelijk, maar we nemen wel dringend de mogelijke stappen in de richting van ecologische innovatie. Recente ontwikkelingen hebben de haalbaarheid aangetoond van het gebruik van gerecycleerde materialen voor wandbekleding en met de komst van chemicaliën van biologische oorsprong, liggen nieuwe kansen binnen handbereik.

Terwijl Masureel erop staat om het niveau van kwaliteit en creativiteit te behouden, nemen we de uitdaging aan om alternatieven aan te bieden voor PVC-wandbekleding.

Er worden geen oplosmiddelen gebruikt en alle drukpasta’s zijn op waterbasis. Formaldehyde werd volledig uitgesloten. Afvalwater wordt behandeld in onze installaties en zoveel mogelijk gerecycleerd. Drainage voldoet strikt aan de milieunormen. Zowel de FSC (Forest Stewardship Council)* als de CE (European Conformity) eco-labels werden verworven.
 

Wie de Masureel-site bezoekt, ervaart meteen onze liefde voor de natuur. In onze grote tuin proberen we een gezonde biotoop te creëren met een vijver, verschillende (fruit-)bomen en planten en voldoende ruimte en rust voor onze lokale fauna. Momenteel planten we bovendien een boomgaard aan, die de biotoop aanzienlijk zal uitbreiden. Doorheen de jaren is het aantal oppervlakte groen op de Masureel-site aangegroeid, in tegenstelling tot veel andere bedrijven. We proberen dan ook de omgeving van Masureel te beschermen van betonnering of bebouwing, om plaats voor de natuur te verzekeren.

*Uitgezonderd onze digitale panelen gedrukt op sisal, de paperweave artikelen INT60x en INT20x, de Onyx INT30x en de Quarz INT50x.

Art

Creatie bij Masureel kunnen we vatten in drie woorden: kleur, textuur en ontwerp. Kom te weten hoe elk Masureel-product ontstaat!

Roots

Al sinds de 19de eeuw is de familie Masureel actief in de vlasindustrie. De West-Vlaamse roots gaat zelfs terug tot in de 16de eeuw. Kom te weten hoe Masureel doorheen de jaren uitgroeide tot het toonaangevend bedrijf van vandaag!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×