×

Inspiratietip: met dit behang is jouw huis klaar voor de herfst

Een nieuw seizoen betekent een nieuwe inrichting. Dus zet je huis op z’n kop, verander de inrichting en plak een nieuw behangetje tegen de muren. Laat je inspireren door kleurstyliste Monique Arts van De Kleurenfabriek met de mooiste behanginspiratie voor dit najaar.

De nieuwe collectie Orbital van Masureel speelt met kleur, licht en vorm. De haast magische patronen prikkelen je hersenen en roepen reactie op bij de kijker. De ontwerpen van Masureel benadrukken het belang van esthetiek om ons heen. Het behang zorgt voor lichtreflectie in de kamer, waardoor je vanuit ieder oogpunt andere kleuren ontdekt.

Warm en chic

"Warme kleuren geven je huis al snel een knusse sfeer", vertelt Monique. "In dit behang zitten verschillende bruin- en ambertinten verwerkt. Met de weerkaatsing van het licht erop lijkt het haast goud. Hiermee maak je de muur niet alleen huiselijk, maar ook superchic."

Optische illusie

Een geometrische print op de muur creërt soms een optische illusie. Bij dit behang lijkt het haast alsof de vormen uit de muur komen. "Deze print werkt goed met de kalme kleurtint, wat de kamer toch een rustige uitstraling geeft", vertelt Monique. "Op die manier is het behang niet te aanwezig, maar juist een aanvulling op je interieur."

Samensmelting

Dit behang speelt met de refelctie van licht. "Het gebruik van donker en licht wisselt zich af en weerkaatst de lichtinval in de ruimte." Bekijk je het van dichtbij dan ontdek je dat het hele behang is opgedeeld in hokjes. Van veraf gezien lijken alle hokjes samen te smelten tot één geheel.

Aantrekkingskracht

Ook in dit behang speelt geometrie een belangrijke rol. "De muur lijkt door de vormen textuur te krijgen, wat aantrekkingskracht veroorzaakt. Je wil de muur het liefste aanraken. Doordat de kleurtinten uit hetzelfde palet komen, oogt het geheel rustig", aldus Monique.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×